Aukstā gaļa (čangaļu)

4 1

Sastāvdaļas

  • Cūkas priekšējā stūtīte 1gb
  • Cūkas auss
  • 2 cūku kājas(pedālīši :) )
  • Lauru lapa
  • Smaržīgie un parastie pipari
  • Sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņemam katlu, liekam iekšā 1 sīpolgaviņu(nomizotu), ķiplokdaiviņas, sāli, piparus pēc pašu ieskatiem, es lieku kādus 7 smaržīgos un kādus 10 parastos piparus, tad nomazgājam stūtīti, ausis un kājas, liekam iekšā katlā. Lejam iekšā ūdeni, tikai tik daudz, lai ūdens pārsegtu gaļu, jo ja ūdens būs par daudz galerts nesarecēs. Tālāk liekam uz lielas uguns, skatamies kad sāks vārīties, nogriežam uz mazāku uguni, nosmeļam putas un vāram aptuveni 1,5 - 2 stundas. (Var likt klāt burkānu, lai pēc tam auksto gaļu izdekorētu.) Kad gaļa izvārijusies, ņemam ārā no katla, šķidrums paliek katlā. Ausi sagriežam gabaliņos, tad skrubinam gaļu nost no kaula, liekam bļodiņā. Kad gaļa noskribināta, apjaucam. Tad ņemam traukus, kuros vēlamies auksto gaļu pasniegt(ja vēlaties dekorēt, tad trauka apakšā liekat burkānu, pētersīļa lapas...pēc jūsu ieskatiem). Kad gaļa salikta pa traukiem, pārlejam ar katlā esošo buljonu, tā, lai buljons pārsedz gaļu.(no buljona vajag izsmelt ārā piparus, sīpolu, lauru lapu un ķiploku) Pagaidam, lai atdziest un liekam ledusskapī. Tas arī viss - labu apetīti! :)

Komentāri

urbanpower 2012. gada 21. jūlijs 19:20
Laba ņamma! Taisu kauko līdzīgu, pirmo reizi. Redzēs kas sanāks.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas