Zemeņu putra

5 1

Sastāvdaļas

  • Putrai
  • 1 /4 kg zemeņu
  • 1 citrons
  • 150 g cukura
  • 120 g sāgo
  • 125 g aveņu
  • Vaniļas krēmam
  • 250 ml(1/4 l)saldā krējuma
  • Vaniļas cukurs;cukurs

Pagatavošana

180 min.
  1. Zemenes nomazgā,noņem lapiņas,ceturto daļu ogu atliek malā. Pārējās ogas aplej ar 1 l ūdens un uzvāra.Ogas izliek uz stingri nostieptas drānas,lai notek sula, atdzisušo ogu masu kārtīgi izspiež.Sulu papildina ar ūdeni,lai iegūtu 1 1/4 l šķidruma. Citronu nomazgā,plāni nomizo. Miziņu un cukuru pievieno atšķaidītajai sulai, uzvāra, ieber sāgo un atkal uzvāra. Atstāj 20 minūtes uzbriest,izņem citrona miziņu.Avenes pārlasa, nomazgā un kopā ar malā atliktajām zemenēm liek putrā, visu vēl pavāra 1 minūti.Mērcei sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievienojot vaniļas cukuru un cukuru.Mērci pasniedz pie siltas vai atdzesētas zemeņu putras.

Komentāri

anete 2014. gada 26. novembris 14:17
pageginashu
renars 2011. gada 15. februāris 16:32
forsi
etjens 2011. gada 15. februāris 16:04
loti forsa recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti