Zemeņu putra

2009. gada 19. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Zemenes nomazgā,noņem lapiņas,ceturto daļu ogu atliek malā. Pārējās ogas aplej ar 1 l ūdens un uzvāra.Ogas izliek uz stingri nostieptas drānas,lai notek sula, atdzisušo ogu masu kārtīgi izspiež.Sulu papildina ar ūdeni,lai iegūtu 1 1/4 l šķidruma. Citronu nomazgā,plāni nomizo. Miziņu un cukuru pievieno atšķaidītajai sulai, uzvāra, ieber sāgo un atkal uzvāra. Atstāj 20 minūtes uzbriest,izņem citrona miziņu.Avenes pārlasa, nomazgā un kopā ar malā atliktajām zemenēm liek putrā, visu vēl pavāra 1 minūti.Mērcei sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievienojot vaniļas cukuru un cukuru.Mērci pasniedz pie siltas vai atdzesētas zemeņu putras.
Uz augšu