Kabaču pankūkas ar piedevām

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Kabaču sezona rit pilnā sparā. Tad nu arī izmantosim šo vērtīgo dārzeni. Šim ēdienam der arī tādi kabači, kuriem nepieciešams ņemt arā sēklas. Šādus tos vairs marinēt īsti negribas, bet tāpēc jau arā nemetīsi.

Sastāvdaļas

  • 1 kg kabaču
  • 300 g burkānu
  • 50 -100 g sīpolu (sarkanie)
  • 1 -2 ķiploka daiviņas (ja garšo)
  • 3 -4 olas
  • 10 -12 ēd.k. miltu
  • Sāls, pipari (pēc garšas)
  • Mērcei: sk.krējums, kapāti zaļumi, sāls
  • Piedevas: krabju nūjiņas, garneles, u.c

Pagatavošana

60 min.
  1. Dārzeņu notīra kā jau esam pieraduši. Kabaču un burkānus sarīvē uz sakņu rīves, sīpolu sasmalcina, ķiploku saspiež spiedē. Saliek visu bļodā, pievieno sāli, piparus, olas, miltus un visu kārtīgi samaisa (miltus labāk pievienot uz aci, lai nav pa biezu, bet lai cepot nejuktu laukā, jo atkarībā no dārzeņu īpatnībām veidojas sula, kuru liet nost neceļas roka, jo ir ļoti garšīga).
  2. Miltiem mīklā ļaujam drusku uzbriest un uz pannas eļļā cepam biezā tipa pankūkas, līdz zeltainam brūnumam.
  3. Pasniedzam siltas, pārlietas ar mērci no skāba krējuma un zaļumiem (dilles, pētersīļi,..., kas nu kuram garšo) un pa virsu uberam sagrieztas vai skidiņās sasmalcinātas krabju nūjiņas, vārītas (lobītas) garneles vai citas jūras veltes.
  4. Vēl kā piedevas der arī maltas gaļas mērce, mērce no cīsiņiem, vārītās desas, šķiņķa,...
  5. Garšīgas pankūkas ir arī kā aukstā uzkoda.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Linda 2012. gada 11. augusts 15:38
Super recepte! Nedaudz paimprovizējot, pierīvēju "mīklai" sieru, kas sacepoties dod papildus garšu. Krabju nūjiņas arī uzreiz pieliku mērcei. Kad nedaudz ievilkās, garšoja lieliski ;) Nākamreiz likšu vairāk ķiploku, prasījās pikantākas, bet tā - labākā kabaču pankūku recepte, ko līdz šim gadījies atrast!
Krista 2011. gada 13. septembris 14:28
Ļoti garšīgas sanāca! Mums sanāca pārrēķinoties diezgan daudz sīpolu salikt, bet vienalga garšīgas sanāca. Ķiplokus nemaz nelikām, bet ķiplokus drusku pierīvēju krējuma mērcei - ēdām tāpat, ar mērci, savā ziņā līdzīgas kartupeļu pankūkām, un tiešām kabačus nemazam tā nejūt - kam tie negaršo, tiem tomēr šīs pankūkas varētu labi garšot! :)
zakis 2011. gada 23. jūnijs 22:54
ar malto galu,sipoliem,kiplokiem,melniem pipariem,sarive uz rupjas rives kabacus, pievieno sali,kadas olas ja ir un nedaudz miltu, tad saliek uz cepespannas kam apaksa paklats cepampapirs lai nav liekie tauki(jo maltai galai ari ir tauki) un cep cepeskrasni zeltainu, ja velas nedaudz parkaisa ar sieru beigas, un ed ka visi ar skabo krejumu, zalumiem, svaigiem salatiem,tomatiem, gurkiem,galvenais ietaupas laiks,un nav jatere ella, nav trekni jaed, ed pat tie kuriem ne ipasi garso kabaci.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni