Mērce ar gailenēm

2009. gada 28. jūlijs
Foto: PantherMedia/ScanPix
Pagatavošana
10 min
1. Sasmalcinātas vai veselas gailenes uzliek uz sausas pannas, apcep līdz no tām ir izvaikojis viss šķidrums, tad pievieno šķipsniņu sāls, apmaisa un tad picņu sviesta (es liku bolero vaibruno margarīnu ar sviestu jo mājās sviesta nebija).
2. Ļauj, lai sviests izkūst un uzsūcās gailenēs, lai garša sātīgāka. Beigās pievieno saldo krējumu, ļaujot, lai tas uzputo, viegli maisot (šajā brīdī plīts izslēgta) vienmērīgi vienā virzienā, veidojot bezgalības zīmi.
3. Mērce gatava, kad krējums ir beidzis putot.
4. Pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem vai makaroniem, var ari ar griķiem vai rīsiem, tas kā kuram labāk garšo.
5. Labu apetīti!
Uz augšu