Mērce ar gailenēm

4 1
Mērce ar gailenēm
Foto: PantherMedia/ScanPix
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Saldais krējums
  • Šķipsiņa sāls

Pagatavošana

10 min.
  1. Sasmalcinātas vai veselas gailenes uzliek uz sausas pannas, apcep līdz no tām ir izvaikojis viss šķidrums, tad pievieno šķipsniņu sāls, apmaisa un tad picņu sviesta (es liku bolero vaibruno margarīnu ar sviestu jo mājās sviesta nebija).
  2. Ļauj, lai sviests izkūst un uzsūcās gailenēs, lai garša sātīgāka. Beigās pievieno saldo krējumu, ļaujot, lai tas uzputo, viegli maisot (šajā brīdī plīts izslēgta) vienmērīgi vienā virzienā, veidojot bezgalības zīmi.
  3. Mērce gatava, kad krējums ir beidzis putot.
  4. Pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem vai makaroniem, var ari ar griķiem vai rīsiem, tas kā kuram labāk garšo.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

S. 2012. gada 28. jūnijs 17:20
Šī tiešām ir laba mērcīte,tikai vēl cepjot gailenes,var pievienot klāt sēņu buljona kubiciņus,un tad vispār pirkstus aplaizīt var! :) Visai ģimenei garšo.
Saule 2011. gada 7. septembris 18:18
Laba tieši tāpēc, ka sīpolu nav!
Saule 2011. gada 7. septembris 18:18
Laba tieši tāpēc, ka sīpolu nav!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni