Tomati, gurķi un sīpoli želejā

5 1
Vecā klasiskā ''tomātu želejā'' recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.
P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens - marinādes (sanāk 5 puslitra burciņas)
  • 5 ēd. k. želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēd. k. sāls
  • 4 ēd. k. cukura
  • 5 ēd. k. etiķa esences
  • Tomāti
  • Gurķi
  • Sīpoli
  • Graudu pipari
  • Lauru lapas

Pagatavošana

60 min.
  1. Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj uzbriest.
  2. Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Ieliek katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.
  3. Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.
  4. Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min. pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sandra 2016. gada 5. septembris 18:50
Esmu šo recepti izmantojusi 7 gadus un katru reizi priecājos par šo pārbaudīto recepti. Sanāk ļoti gardi. Galvenais pieturēties pie receptes un nelikt klāt nekādus bazilikus, selerijas, dilles kā citās receptēs. Bet šī tomēr, ka raksta receptes autore ir gadiem pārbaudīta.
vi 2016. gada 12. augusts 12:10
cik daudz vajag likt etika esences vietā citrona sulu?
Bakamus 2015. gada 28. jūlijs 17:23
ko nozime pasterize

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi