Omes vista dārzeņu mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 gab. kartupeļi
  • 2 gab. vistas filejas
  • 4 gab. burkānu
  • 2 gab. sīpoli
  • 1 gab. mozzarella siers
  • 200 ml saldais krējums vai piens ar cukuru kārtīgi samaisīts
  • Melnie maltie pipari
  • Baltie maltie pipari
  • Sāls
  • Cukurs
  • Vegeta garšvielas
  • Asās gaļas garšvielas
  • Vīns
  • Olīveļļa
  • Sviests

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagriezt vista fileju 2cm strēmelēs;
  2. Tad bļodiņā to visu apkaisīt ar garšvielām un samaisīt pārlejot ar vīnu un olīveļļu;
  3. Uzlikt vāku un ļaut vismaz 30 minūtes iesūkties;
  4. Nomizot kartupeļus un burkānus un sagriezt vidējās ripiņās;
  5. Izklāt kartupeļu un burkānu ripiņas cepamajā tvertnē tos pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām;
  6. Tajā pašā brīdī uz pannas izkausētais sviests un viss bļodiņas saturs tiek uz vidējas uguns cepts pievienojot jau sakapātos sīpolus;
  7. Kad vista jau ir balta un mutuļo savā sulā, nolej sviesta un vistas sulu atsevisķā traukā un pievienojam vistai olīveļļu, lai gabaliņi nedaudz apbrūninās un cepam uz augstas temperatūras;
  8. Cepeškrāsni uzsilda un, kad vistas un sīpola gabaliņi ir apbrūnināti uzklājam tos jau sakārtotajiem dārzeņiem, un pirms tam nolieto sulu pārlejam pāri un ievietojam cepeškrāsnī;
  9. Aptuveni pēc 20 - 25 minūtēm pārbaudam kartupeļu cietību un pārlejam sacepumu ar saldo krējumu vai ar kārtīgi samaisītu 200 ml pienu ar cukuru un vēl apmēram 10 - 16 minūtes cepam;
  10. Noklāt virsu ar mozzarella sieru un apmēram 5 minūtes pacept, kad siers izkusis un ir nedaudz brūnīgas maliņas noslēdzam cepeškrāsni un kadu brītiņu vēl atstājam, lai mērce bagātīgāk iesūcās darzeņos;
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni