Gailenes marinādē

2009. gada 26. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Sēnes notīra, lielākām nogriež kātiņus.
2. Notīrītās sēnes liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Pieber sāli un uz lēnas uguns vāra 20 min. Ja vārīšanas laikā rodas putas, tās nosmeļ.
3. Pēc tam sēnes saber caurdurī un notecina. 4) Katlā lej ūdeni ar etiķi un uzvāra. Pievieno sēnes un garšvielas, vāra uz lēnas uguns 20-30 min., strauji atdzesē.
4. Atdzisušās sēnes liek burciņās tā, lai marināde noklāj virsējās sēnes.
5. Ja sēnēm vēlas asāku un neparastāku garšu, marinādei var pievienot dažas ripiņas čilli (bez sēklām).
6. Lai labi garšo!
Uz augšu