Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes bumbiņas "brigadeiro"

2009. gada 10. jūlijs
Foto: Līga Valdmane
Pagatavošana
60 min
1. Iebiezināto pienu katliņā sajauc ar sviestu un kakao.
2. Maisa uz lēnas uguns līdz masa kļūst stingrāka (apm. 30 min), tā lai ar karoti novelkot līniju pa katliņa dibenu, tā uzreiz nesaplūstu kopā. Nedrīkst būt arī pārāk stingra, tad bumbiņas būs cietas.
3. Masu nedaudz atdzesē.
4. Rokas un šķīvi ieziež ar sviestu. No masas veido nelielas bumbiņas (kādi 3 cm diametrā vai mazāk) un apviļā šokolādes skaidiņās vai rīvētā šokolādē.
5. Bumbiņas kārto uz šķīvja un atdzesē ledusskapī.
6. Var iekšā likt arī kādu riekstu.
7. Recepte ir iegūta no brazīlietes, kas šos saldumus kopā ar kokosriekstu bumbiņām (sk. recepti) regulāri gatavo Ziemassvētkos. Lieliski saldumi kā dāvana, varbūt latviešu mentalitātei nedaudz par saldu, bet vērts pamēģināt. :)
Uz augšu