Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta cūkgaļa ar dārzeņiem- ķīniešu gaume

2009. gada 5. jūlijs
Foto: Gunita Vilkāja
gaļu pagatavot ir vienkārši, mērci arī, tikai mērcei ieteicams eksperimentēt,jo tā veidojās kā saldskābmērce gluži kā Gan Bei restorānā gatavotās.
Es leju klāt Spilvas meksikāņu mērci visu pudelīti, visu burciņu saldo spilvas tomātu mērci, cukuru nežēloju un beru arī sāli, lai veidojas kontrasts! sanāk debešķīgi garšīgi!
Pagatavošana
10 min
1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Sajauciet pārtikas cieti, olu, ūdeni un sāli. Apviļājiet šajā masījumā gaļu un nolieciet kādā trauciņā malā.
2. Pavasara sīpolu notīriet.Papriku pārgrieziet uz pusēm, iz;nemiet sēklas un starpsieniņas. Gurķi nomizojiet, gareniski pārgriežiet uz pusēm, izņemiet sēklas. Sīpolu sagriežiet ripiņās, papriku salmiņos, bet gurķi šķēlītēs, tomātus mazos gabaliņos.Ķiploku smalki sakapājiet.
3. Pannā sakarsējiet eļļu. Gaļu vēlreiz apviļājiet cietes maisijumā un fritējiet karstā taukvielās aptuveni 3minūtes, līdz gaļas gabaliņi kļūst zeltaini. Pēc tam, kad gaļu izņemiet no eļļas, lieciet to nosusināties uz papīra dvieļa.
4. Eļļu no pannas izlejiet, lai paliek plāna kārtiņa. Cepiet tajā dārzeņus un ķiplokus, līdz tie ir apcepušies un kļuvuši gandrīz mīksti. pievienojiet tomātus, un ananāsus ar visu sulu, pēc garšas pievienojiet cukuru, etiķi, sāli, piparus un mērces. Pēc tam lieciek klāt gaļu un samaisiet.
5. Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem, kas aplieti ar rīsu etiķi ~ 2-4 karotes uz nelielu katliņu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu