Mājas apelsīnu alus

3 1

Sastāvdaļas

  • Udens,cukurs,vins,apelsīni,raugs

Pagatavošana

180 min.
  1. Apelsīnu alus
  2. Atšķaidīt ūdenī 1,6-2,4 kg cukura, pieliet 100 gr vīna, uzvārīt, saliet muciņā, izspiest sulu no 2-3 apelsīniem bez graudiņiem, pielikt 2 ēdamkarotes rauga un pieliet muciņu ar ūdeni pilnu, samaisīt un nolikt rūgšanai pie t 15-17°C. Muciņa ir jāaizkorķē ar korķī ielikto cauruli gaisa iznākšanai. Trešajā dienā ielikt muciņā 30-40 gr sagrieztas apelsīnu miziņas. Pēc 5 dienām šķidrumu saliet pudelēs par maliņām muciņas apakšā, aizkorķēt tās un glabāt augstajā vietā. Citronu alus tiek gatavots tāpat.

Komentāri

haralds p. 2009. gada 18. augusts 15:53
20l pēc ieskatiem, jo vairāk udens jo pliekanāks.
aldaris 2009. gada 21. jūlijs 20:15
uz cik lielu ūdens daudzumu tas wiss ir?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni