Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista ar citroniem un rozmarīnu

2009. gada 17. marts
Foto: Shutterstock.com
Cepta vesela vista - ātri, ērti un garšīgi. Šī recepte neparedz iepriekšēju marinēšanu, jo gaļa iegūs lielisku garšu no citrusaugļiem un garšvielām cepšanas procesa laikā.
Pagatavošana
70 min
1. Veselu vistu iesmērē ar sāli, pipariem un garšvielām.
2. Vienu citronu sadursta ar dakšiņu un iebāž vistā. Tad kājiņas saliek krusteniski un sasien, spārniņiem nogriež spicos galiņus un arī uz muguras var, bet nav obligāti, ar aukliņu savilkt kopā.
3. Vistu liek uz plāts (parastās cepeškrāsns pannas). Pārējos citronus sagriež šķēlēs un liek blakus, visapkārt vistiņai, rozmarīnu sadrupina un pārber pa virsu vistai. Liek 230 grādos cepties uz 15 minūtēm, tad karstumu samazina uz 180 grādiem un cep vēl 25-35 minūtes, atkarība no tā, cik liela vista.
4. Tad ar bambusa kociņu iedur zem spārniņa (padusē) - ja tek caurspīdīgs šķidrums - ir gatavs, ja duļķains- vēl mazliet jāpacep. Ļoti vienkārši, ātri un efektīgi! :)

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu