Pildīta paprika ar maltu gaļu un sieru

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 sarkanās paprikas
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 1 paciņas rīsu
  • 1 saišķītis lociņu
  • 1 saišķītis diļļu
  • 100 g siera
  • 500 g maltas gaļas
  • 2 tējk. sāls
  • 1 šķipsna/s piparu

Pagatavošana

40 min.
  1. Papriku nomazgā, nogriež vāciņus ,izņem vidusdaļas, plaucē katliņā ar karstu ūdeni aptuveni 5 minūtes, tad ņem ārā un novelk miziņas.
  2. Pildījumam: izvāra rīsus vienu mazo paciņu, pievieno malto gaļu (ieteicams cūkgaļas), sīki sagrieztus sīpolus, izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un sajauc.
  3. Pildījumu pilda paprikas tukšajos vidiņos, atstājot aptuveni 1 cm no augšas tukšu.
  4. Liek katliņā ar ūdeni iekšā līdz pusītei, uzliek vāku un ļauj gatavoties aptuveni 25-30 min., pēc tam uz smalkās rīves sarīvē sieru, sakapā zaļumus .
  5. Gatvaojošās paprikas papildina ar sieru, pēc tam lociņi un dillītes, uzliek katliņam vāku un ļauj pasautēties uz lēnākas uguns minūtes 5-10, ne vairāk.
  6. Pasniedz ar krējumu, majonēzi vai ūdentiņā, kurā vārījusies paprika pagatavotu mērcīti!

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dagnija 2012. gada 5. marts 21:03
Liels paldies par receptīti - pipariņi sanāca sulīgi,sātīgi un gardum gardi! :)
Tiešām šķīvi var izlaizīt :)
LIGA 2011. gada 17. maijs 12:27
es pirmo reizi meginaju,un sanaca vnk.lieliski...
Bralis pat skivi izlaizija...
Paldies par recepti
egucits 2010. gada 26. oktobris 15:25
Paldies par receptiti,man loti patika jau gatavosanas procesa

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni