Pikantās tomātu sviestmaizes

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 lieli tomāti
  • 1 - 2 ķiploku daiviņas
  • 1 - 2 sīpoli
  • 1 ēd.k. svaiga vai 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 3 ēd. k. eļļas [vēlams olīveļļas]
  • 1 ēd.k. svaigas citrona sulas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 4 lielas baltmaizes šķēles
  • Sviests vai margarīns

Pagatavošana

45 min.
  1. Tomātus noskaļo un sagriež mazos kubiņos. Pievieno izspiestus ķiplokus un samaisa.
  2. Sīpolus nomizo, sīki sasmalcina. Sasmalcina svaigu baziliku. Sīpolu un baziliku iemaisa tomātos.
  3. Samaisa eļļu, citrona sulu, sāli un piparus. Maisījumu lej uz salātiem un apmēram 30 minūtes tur ledusskapī.
  4. Sausā pannā apgrauzdē maizes šķēles. Var pievienot nedaudz taukvielu.
  5. Uz maizes bagātīgi liek pagatavotos tomātu salātus. Maizes šķēles liek uz šķīvjiem un nekavējoties pasniedz, lai kraukšķīgā kārtiņa neizmirktu. Var pasniegt ar salātu lapiņām, ja ir vēlme. ;)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis