Mazsālīts lasis egona gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • Laša vai foreles fileja ar ādu - jebkurš pieejamais daudzums. (Fileja - zivs bez asakām) Nepieciešamas divas laša vai foreles puses
  • Sāls
  • Cukurs (smalkais, baltais)
  • Melnie pipari
  • Alumīnija folija
  • Izejvielu nepieciešamais daudzums aprakstīts receptē

Pagatavošana

1 min.
  1. Ņem sāli un cukuru attiecībā 1:1, sajauc kopā. Sāls un cukura daudzums ir atkarīgs no filejas lieluma. Parasti nepieciešmas vismaz 2-3 ēdamkarotes sāls un cukura.
  2. Atsevišķā traukā sajauc sāli ar cukuru, tos ar karoti samaisot kopā.
  3. Pie sāls-cukura maisījuma pieber sasmalcinātus melnos piparus. Piparus pieber tik daudz, lai sāls-cukura maisijums pēc krāsas kļūtu netīri pelēks.
  4. Paņem laša vai foreles puses un uzliek uz alumīnija folijas.
  5. Tām laša pusēm, kas ir bez ādas, uzkaisa nedaudz iepreikš sagatavotā sāls-cukura-piparu maisījuma.
  6. Abas filejas puses saliek kopā. Uz ādas lielā vairumā - aptuveni vienu milimetru biezā slānī uzkaisa maisījumu.
  7. Pirms maisījuma kaisīšanas zivi uzliek uz folijas. No sākuma maisījumu uzkaisa uz vienas filejas puses, tad uz otras. Visu satin alumīnija folijā, pēc tam ieliek ledusskapī.
  8. Tur ledusskapī vismas divas stundas, tad pārgriež folijāieīto zivi uz otru pusi; atkal tur ledusskapī divas stundas.
  9. Pēc tam, kad fileja pabijusi ledusskapī divreiz pa divām stundām, to var griezt šķēlītēs un ēst. Var ēst, liekot uz maizes, tādējādi veidojot lašmaizītes, var ēst kā uzkodu bez maizes.
  10. Pēc izgatavošanas turēt tikai ledusskapī. Apēst 5.-6. dienu laikā.

Komentāri

Inese 2011. gada 22. septembris 17:28
Zvejniekam...tak uzraksti sakarīgi recepti -
Mazsālīts lasis Zvejnieka gaumē!:)
Zvejnieks 2010. gada 27. aprīlis 09:34
Pirmkārt: nekad nelietojiet piparus sālot lasi (tikai ēšanas laikā), otrkārt sāls un cukura attiecībai jābūt 3:1,(nekādā gadījumā 1:1), treškārt: lasis ir ēdams pēs stundas, ja nav ļoti liels

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Uzkodas

Jaunākās receptes