Mīlestības keksiņš

2008. gada 26. oktobris
Foto: Marija
Pagatavošana
30 min
1. Ieliek bļodā mīkstu sviestu, tam pievieno cukuru un iepriekš sakultu olu, to visu kopā samaisa līdz izveidojas viendabīgā masa. Tad pievieno šokolādes pienu un miltus, kā arī cepamo pulveri, visu samaisa. Pēc tam pievieno vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Mīkla ir gatava.
2. Ņem cepamo panniņu sirds formā, iesmērē to ar sviestu un ielej tajā mīklu. Noplēš papīra virtuves dvieļa 2-3 loksnītes un ar tām aptin panniņu (apsedz to).
3. Panniņu liek mikroviļņu krāsnī uz 10 min. pie vidējas temperatūras. Kad 10 min ir pagājušas, panniņu neaiztiek vēl kādas 15 min. Tikmēr izkausē šokolādi (salauž šokolādi gabaliņos un saliek to krūzītē, krūzīti ieliek katliņā, kurā ir ieliets ūdens un vāra uz lēnas uguns, kamēr šokolāde ir izkususi.)
4. Uzmanīgi keksiņu/kūciņu izņem no formiņas un uzliek uz šķīvja.
5. Tad šo keksiņu/kūciņu aplej ar šokolādi, lai tā visu glīti noklāj. Ap sirsniņas maliņām izkārto kokosa skaidiņas! Liek ledusskapī! Tiklīdz šokolāde ir sacietējusi mīlestības keksiņš ir gatavs!
6. Lai Jums labi garšo!
Uz augšu