Kokosriekstu un zaļā čilli garneles

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kokosriekstu piens 1 bundža
  • 2 -3 zaļie čilli, sagriezti
  • 1 tējkarote sasmalcinātu melno piparu
  • 3 tējkarotes koriandra sēklu
  • 1 ½ tējkarote ķimeņu
  • 2 tējkarotes magoņu sēklu
  • 4 tējkarotes eļļas vai ghī
  • 2 vidēji lieli sīpoli, sagriezti pusgredzenos
  • 2 ķiploku daiviņas, sagrieztas sīkās skaidiņās
  • Mazā pirksta garuma svaigais ingvers, sagriezts sīkās skaidiņās
  • 1 tējkarote tamarinda pastas
  • Sāls pēc garšas
  • Apm. 900 gr svaigu, vidēja lieluma garneļu

Pagatavošana

60 min.
  1. Atver kokosriekstu piena bundžu (nesakratot). Nosmeļ krējumu no augšas, atlej citā traukā. Pievieno pietiekoši ūdens lai kannu atkal līdz augšai piepildītu. Uzliek pienu katlā karsēties.
  2. Čilli, koriandra sēklas, piparus un ķimenes liek blenderī kopā ar 4 tējkarotēm kokosrieksta piena. Sablendē. Ieliek vārīties kopā ar pienu.
  3. Magoņu sēklas samaļ kafijas maļamajā cik sīki iespējams, pievieno pienam.
  4. Uzkarsē eļļu (ghī) dziļā pannā uz vidēji karstas uguns. Kad karsts, pieliek sīpolus, ķiploku un ingveru un apbrūnina. Pievieno uzvārīto kokosriekstu pienu (ar garšvielām), pievieno tamarinda pastu un pusi tases ūdens. Uzliek vāciņu un uz ļoti lēnas uguns maigi vāra 10 minūtes.
  5. Pievieno garneles un sākumā nosmelto kokosriekstu pienu (krējumu). Labi samaisa un uzkarsē līdz vārīšanai. Tikko šrimpi kļūst necaurredzami – gatavs. Ar garnelēm uzmanīgi – nepārvārīt!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni