Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks (marinēta cūkgaļa) egona gaumē

2008. gada 6. jūlijs
Foto: Egons Neimanis
Pagatavošana
1 min
1. Sagriež gaļu vidēja lieluma kubiciņos.
2. Sagriež plānās šķēlītēs sīpolus.
3. Sagriež plānās šķēlītēs iepriekš nomizotus citronus.
4. Sajauc kopā sāli, cukuru un visas garšvielas.
5. Ņem bļodu, tās apakšā saliek sīpolu un citronu šķēlītes, virsū uzzklāj gaļas kārtu, to kārtģi nokaisa ar garšvielu-sāls-cukura maisījumu. Tad liek nākošo citronu un sīpolu kārtu, uz tās atkal gaļu, kas tiek labi nokaisīta ar garšvielu maisījumu.
6. Visam uzliek visū slogu un liek ledusskapī. Pēc vienas studas visu kārtīgi samaisa un zem sloga tur vēl vienu stundu. Tad var cept.
7. Daudz garšīgāk ir, ja gaļa tiek marineta vienu diennakti, laiku pa laikam to samaisot par jaunu.
8. P.S. Ja gribās asāki, liek vairāk piparus vēlams čilī. Ja grib sālitu, tad jāliek klāt vairāk sāls.
9. Ļoti labi sanāk, ja sausās garšvielas papildina ar svaigiem zaļumiem.
Uz augšu