Liellopu gaļas pelmeņi rauga mīklā

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg rauga mīklas, 1kg liellopu maltās gaļas, 1 liels sīpols, mīklas dēlis, mīklas veltnis, dārzeņu rīve, universālā garšviela, eļla cepsanai, ūdens vārīšanai- apmēram 3litri

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņem rauga mīklu, izveltnē tāpat kā pīrādziņiem, ar glāzi izspiež apaļas ripiņas. Bļodā liek malto gaļu, tai pievieno apmēram vienu ēdamkaroti universālās dārzeņu garšvielas un pierīvē visu sīpolu, tad masu sajauc un liek uz mīklas aplīšiem, aizspiež ciet tāpat kā pīrādziņus un liek katlā vārīties sālsūdenī, kas jau iepriekš uzvārīts. Pelmenīši sākumā nogrimst, tad uzpeld, pēc uzpeldēšanas tie jāvāra apmēram 3-5 minūtes, tad izzvejo no katla un liek vienā rindā uz caurdūra, lai notek ūdens. Pannā sakarsē eļļu un liek pelmeņus apcepties no abām pusē brūnus,pasniedz ar skābu krējumu vai pārkaisītiem zaļumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni