Ātrā šokolādes kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa cepumi (selgas)
  • 1 tāfelīte melnās šokolādes ap. 180-200 gr
  • Sviests 170 grami
  • Pāris karotes medus (bet nav obligāti)
  • Rozīnes, aprikozes, rieksti - pēc gaumes

Pagatavošana

15 min.
  1. Rozīnes, aprikozes noskalo un aplej ar ūdeni, lai izmirkst.
  2. Cepumus ar blenderi sasmalcina sīkos gabaliņos (ja nav bledera tad ātri to var izdarīt ieberot cepumus bļodā un sastampājot ar kartupeļu stampinju).
  3. Katliņā izkausē sviestu un gabaliņos salauztu šokolādi. Var pievienot kādu karoti medus, ja gribas, lai ir saldāka.
  4. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, var pievienot riekstus (visgaršīgākie ir Indijas). Tad lej īetaukotā formā (vai arii formu izklāj ar folliju) un ieliek ledusskapī uz pāris stundām. (nepacietīgākie var likt saldētavā uz īsāku laika sprīdi)
  5. Kūka ļoti garda! Mazliet līdzīga saldajai brunetei, tomēr šī man garšo labāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize