Sākums > Receptes > Deserti

Bumbieri -apelsīnu un konjaka mērcē

2008. gada 21. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
15 min
1. Nomizo bumbierus (var arī klāt pievienot ābolus), sagriez vidējās šķēlītēs un liec uz pannas ūdenī vārīties 6-8 minūtes, līdz paliek nedaudz mīksti . Ūdenim ir pavisam nedaudz jāpārsniedzas pāri ieklātajiem bumbieriem.
2. Kamēr vāras bumbieri- tikmēr taisa uzlējumu:
3. Ņem vienu apelsīnu, izspiež trauciņā sulu (var būt nedaudz ar biezumiem), pievieno 2 ēdamkarotes konjaka, pievieno 1 karoti cukura, nedaudz kanēli un piespiež citona sulu pēc garšas. Labāk, ja uzlējums ir skābi salds, ar konjaka garšu.
4. Kad bumbieri ir kļuvuši nedaudz mīksti, nolej visu ūdeni, tad lej uz pannas pāri bumbieriem uzlējumu un vāri vēl 2-3 minūtes ik pa laiciņam apmaisot, lai visi bumbieri var pavārīties uzlējumā. Pēc tam ļauj lai 5 minūtes ievelkas.
5. Pēc tam kārto uz šķīvja (sanāk apm.4-5 porcijas), uzliec maliņā vēl 2 saldējuma bumbiņas un .....labu apetīti!:)
6. Galvenais- veselīgi, ātri , gašīgi un diētiski!:)
Uz augšu