Labākā soļanka

3 1
Labākā soļanka
Foto: Depositphotos.com
Lai arī nav klasiskās sastāvdaļas kā nieres un svaigās liellopa un cūkas gaļas, tomēr zupa savu pilnīgo garšu iegūst arī ar žāvētu gaļiņu. Pietiekami vienkārši, ļoti sātīgi un garšīgi!

Sastāvdaļas

  • Gaļa (kūpināts,žāvēts šķinķis, salami, žāvēta desa)
  • Marinēti gurķīši (vislabāk maziņie)
  • Burkāni (2pers. apmēram 3-4 vidēja lieluma)
  • Kartupeļi
  • Sīpols (neliels)
  • Tomātu mērce (klasiskā vai saldā)
  • Citrons (maziņš)
  • Krējums
  • Melnās olīves (nav obligāti)

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriež gaļu strēmelītēs, sarīvē burkānus (uz rupjās rīves), smalki sakapā sīpolu, sagriež gurķus un nelielos kubiciņos sagriež kartupeļus.
  2. Uz pannas liek cepties sīpolus, pēc neilga laika (1 - 2 min.) liek klāt gaļu un apcep dažas min., tad ber klāt sarīvētos burkānus un gurķus, cep kamēr burkāni ir mazliet zeltaini (2 - 4 min.), tad pievieno tomātu mērci un vēl nedaudz pasautē.
  3. Katlā ielej siltu ūdeni (daudzums atkarīgs no sastāvdaļu daudzuma un porciju skaita.2pers. apmēram 1l.) Un ber iekšā visu kas uz pannas, kārtīgi samisa un liek vārīties,un pievieno aukstu ūdeni(Tik cik šķidru zupu grib). Pēc kādas 1 min. ber klāt kartupeļus un vāra kamēr mīksti. Ja vēlas var piebērt sāli pēc garšas.
  4. Kad zupa gatava - pasniedz. Pievieno šķēli citrona, olīvas. Kam garšo - pievieno skābo krējumu.
  5. Labu apetīti!!!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Emīls Akulis 2017. gada 1. aprīlis 14:26
Pagatavoju zupìti pēc šīs receptes, pastas vietā izmantoju saldskābo mērci, sanāca ļoti garda. 😊
Verneris 2017. gada 1. janvāris 20:49
Ticu, ka ir ēdama! Bet ja tomēr ir doma par īsto soļanku, tad tur nav kartupeļu, pavisam noteikti nav! Tomātu mērci/kečupu izmantot kā garšvielu arī nav īsti pareizi, tam ir domāta tomātu pasta! Šaj zupai varētu būt nosaukums "tomātu mērces un gaļas zupa"
Vilnis 2016. gada 25. oktobris 16:52
P.S.
Vispār jau arī īstai soļankai no kā arī cēlies pats nosaukums tiek pievienoti nevis marinēti bet SĀLĪTI vai SKĀBĒTI gurķi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas