Brokoļu zupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 6 -8 porcijām
  • 100 g caurauguša speķa
  • 500 g brokoļu
  • 1 liels gaļīgs tomāts
  • 1 pētersīļu buntīte
  • 50 g svaigi rīvēta Monterigo siera
  • 1.5 l gaļas buljona
  • 150 g spageti
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 -2 tējkarotes citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

30 min.
  1. Brokoļus sadala čemuros, kātu sagriež nelielās šķēlītēs. Speķi sagriež smalkās strēmelītēs. Tomātu blanšē, nomizo, sagriež palielos gabalos. 2 ķiploku daiviņas sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Gatavo 1,5 l gaļas buljona. Citā lielākā katlā, uzkarsētā olīveļļā apcep speķa strēmeles. Īsu brīdi apcep ķiploku. Pievieno brokoļu čemurus un kātus un cep 2 min. Pievieno tomātu, sāli un piparus. Visu mazliet sacep.
  3. Verdošu buljonu lēnām lej lielajā katlā un ļauj atkārtoti uzvārīties. 150 g spageti salauž 3 cm garos gabalos un ieber zupā. Tā ir gatava, ja brokoļi ir vēl kraukšķīgi un spageti - pusmīksti. Zupai pēc garšas pievieno sāli, piparus un citrona sulu. Jau gatavai zupai iemaisa smalki sakapātus pētersīļus. Zupu pasniedz ar rīvētu Monterigo sieru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas