Sākums > Receptes > Deserti

Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīn mērci

2007. gada 17. novembris
Foto: Kristiāna Kāle
Pagatavošana
60 min
1. Sajauc saldo krējumu ar pienu un cukuru un uzkarsē. Masai pievieno sīki sakapātas piparmētru lapiņas un izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, pievieno 2 pilienus piparmētru esences. Vēlreiz izmaisa un liek saldējamā mašīnā vai saldētavā.
2. Uzbriedina ūdenī želatīnu. Jāņogu sulu savāra ar ūdeni un cukuru, mazliet atdzisušai pievieno želatīnu un liek ledusskapī, lai sastingst.
3. Izspiež apelsīnu sulu, pievieno cukuru un apelsīnu liķieri un savāra līdz mērces konsistencei, izkāš.
4. Piparmētru saldējumu liek šokolādes dekorā. Želeju sagriež kubikos. Kārto uz šķīvja un pasniedz ar bezē cepumu.
5.
Uz augšu