Dārzeņu karijs

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļu
  • 200 g burkāni
  • 1 maza puķu kāposta galviņa
  • ½ l dārzeņu buljona
  • 150 g zaļo zirnīšu
  • 1 buntīte zaļo lociņu ar visiem sīpoliem
  • 50 g margarīna
  • 2 -3 ē.k. miltu
  • 5 ē,k, karija
  • 150 ml baltvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ē.k. cukura
  • 4 ē.k. citronu sulas
  • 1 kajenas pipars
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 1 neliela buntīte svaigas kinzas (koriandra)

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, burkānus ieslīpos aplīšos, puķu kāpostu sadala rozetēs. Vārošā buljonā vispirms liek kartupeļus un burkānus, vāra līdz tie ir pusgatavi, tad pievieno puķu kāpostus un zaļos zirnīšus. Nokāš. Zaļos lociņus un to sīpolus sagriež un apcep uz pannas, tad pievieno miltus, sīki sakapātu kajenas piparu un kariju un apbrūnina. Pievieno buljonu un vīnu - 5 min. pavāra. Pievieno saldo krējumu, cukuru, citrona sulu un sāli. Maisot vāra vēl 5 min. dārzeņus izmaisa ar mērci un pasniedz, pārkaisītus ar sīki sagrieztu kinzu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni