Cepti puķkāposti

2007. gada 4. oktobris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
90 min
1. Puķkāpostu sadala nelielās rozetītēs un aplej ar stipru sālsūdeni. Atstāj 1-2 stundas.
2. Ūdeni nolej un puķkāpostus liek katlā vārīties. Neizvāra pavisam mīkstus. Ūdeni nolej un puķkāpostus nedaudz padzesē.
3. Pa to laiku sakuļ olas ar garšvielām kādas nu kuram patīk.
4. Tad puķkāpostus pārber bļodā un apkaisa ar miltiem kārtīgi izmaisot tā, lai puķkāpostu rozetītes būtu miltainas.
5. Tad lej virsū sakultās olas un atkal kārtīgi maisa, lai ola tiek visiem puķkāpostiem.
6. Sakarsē pannu uz kuras uzlej eļļu. Tad apvārtītos puķkāpostus ber uz pannas un maisot cep tā, lai nesalīp kopā, bet rozetītes būtu atsevišķi. Var ēst gan siltus gan arī aukstus. Garšo arī tiem, kas teica ka puķkāpostus neēd. ARĪ BĒRNIEM.
7. Labu apetīti!
Uz augšu