Cepti puķkāposti

3 1
Cepti puķkāposti
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 puķkāposts
  • Kviešu milti
  • 3 - 4 olas
  • Garšvielas
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Puķkāpostu sadala nelielās rozetītēs un aplej ar stipru sālsūdeni. Atstāj 1-2 stundas.
  2. Ūdeni nolej un puķkāpostus liek katlā vārīties. Neizvāra pavisam mīkstus. Ūdeni nolej un puķkāpostus nedaudz padzesē.
  3. Pa to laiku sakuļ olas ar garšvielām kādas nu kuram patīk.
  4. Tad puķkāpostus pārber bļodā un apkaisa ar miltiem kārtīgi izmaisot tā, lai puķkāpostu rozetītes būtu miltainas.
  5. Tad lej virsū sakultās olas un atkal kārtīgi maisa, lai ola tiek visiem puķkāpostiem.
  6. Sakarsē pannu uz kuras uzlej eļļu. Tad apvārtītos puķkāpostus ber uz pannas un maisot cep tā, lai nesalīp kopā, bet rozetītes būtu atsevišķi. Var ēst gan siltus gan arī aukstus. Garšo arī tiem, kas teica ka puķkāpostus neēd. ARĪ BĒRNIEM.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vita Bērziņa 2016. gada 4. marts 17:44
Es ieteiktu miltu vietā izmantot mannā :)
dz 2011. gada 17. oktobris 17:03
Lai izlien tarpi,ja tadi ir
Ess 2011. gada 2. oktobris 18:08
Kapec vispar jamercee salsudenii 2 st., ja var varot pielikt sali??

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni