Tkemali

3 1

Sastāvdaļas

  • Dārzos nogatavojušās plūmes, tātad ir pats laiks pagatavot tkemali - mērci, ko Gruzijā lieto gan pie gaļas ēdieniem, gan mēdz izmantot arī gatavojot zupas
  • 1 kg plūmjū
  • Dilles, zaļš koriandrs jeb kinza), zilais baziliks (pa trim zariņiem katrs)
  • 3 - 6 daiviņas ķiploka (atkarībā, cik asu vēlas mērci
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Plūmes pārgriež, izņem kauliņus liek katlā un bieži apmaisot vāra, kamēr tās savārījušās visai viendabīgā masā. Kamēr plūmes vārās, ar labu nazi sīki jo sīki sakapā zaļumus, sarīvē vai sīki sakapā ķiplokus. Gad plūmes izvārījušās, masu "izdzen" caur sietu. Masai pievieno sasmalcinātos zaļumus, ķiploku, sāli. Vēlreiz uzvāra un tūdaļ karstu pilda pudelēs. Ledusskapī var glabāt līdz nākamajam gadam.
  2. Mērci var pagatavot gan no Kaukāza, gan jebkurām citām plūmēm, tiesa, vēlams, lai tās nebūtu pārāk maigas. Var izmantot tiklab līdz galam nenogatavojušās, kā nedaudz pārgatavojušās ogas - mērce iegūs dažādas garšas nianses.

Komentāri

inguna 2014. gada 27. oktobris 21:24
tā nav tkemali recepte. tā ir parodija.
inguna 2014. gada 27. oktobris 21:23
tā nav tkemali recepte. tā ir parodija.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni