Sātīgais sacepums

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sīpoli
  • 1 galviņa ķiploka (vidēja lieluma)
  • 2 palieli burkāni
  • 1 liels kabacis
  • 2 lieli tomāti
  • ½ paprikas
  • 5 vidēji kartupeļi
  • 5 cīsiņi (var būt arī desa, žāvēta gaļa utjp.)
  • 4 olas
  • 200 g saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
  • Pētersīļu lapiņas
  • Baziliks
  • Sāls
  • Malti pipari
  • Nedaudz vegetas
  • Kriksīts jebkura siera (garšīgāk, ja kāds no cietajiem)

Pagatavošana

75 min.
  1. Nomazgā un nomizo visus dārzeņus;
  2. Kartupeļus sagriež kubiciņos un liek vārīties katliņā sālsūdenī;
  3. Kamēr kartupeļi vārās,
  4. platā pannā apcep sīpolus zeltaini brūnus. Piespiež ķiploku daiviņas. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež plānās šķēlītēs, ber klāt sīploiem un ķiplokiem, turpina cept. Kabaci sagriež kubiciņos un liek klāt pannā. Pielej mazliet ūdens, pētersīļu lapiņas, sāli, maltus piparus un ļauj zem vāka sautēties.
  5. Tomātiem novelk ādu ( var arī nevilkt, ja netraucē ), sagriež kubiciņos, liek klāt kabačiem. Sagriež papriku un liek pannā.
  6. Skatās kādā gatavībā kartupeļi. Ja gandrīz gatavi (bet vēl stingri), kāš nost ūdeni
  7. Citā pannā sviestā apcep cīsiņus
  8. Sagatavo pārlējuma masu - sakuļ olas ar saldo krējumu, pieliek skābo krējumu, baziliku, pētersīļus, pierīvē klāt sieru. Var pielikt šķipsniņu vegetas
  9. Tikmēr arī pannā viss ir gatavs un visu masu ieliek ietaukotā sacepumu traukā, pievieno cīsiņus, kartupeļus. Visu samaisa. Pārkaisa ar vegetu. Virsū pārlējuma masu.
  10. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā 20-30 minūtes. Smaržo un izskatās varen gardi, bet galvenais - tā arī ir!! Ļoti sātīgi!
  11. Labu apetīti

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni