Aukstā zupa "atvasara"

4 1

Sastāvdaļas

  • Svaigi (lauka) gurķi ½ kg
  • Svaigi skābēti gurķi ½ kg
  • Vasaras āboli (Baltie dzidrie) 1 kg
  • Rabarberi 4 lieli kāti
  • Jāņogas 1 litrs
  • Sinepes 1 ēdamkarote
  • Skābais krējums ½ litrs
  • Sāls, cukurs- pēc garšas
  • Zaļais čili pipars 1 gab
  • Sīpoli (lieli) 2 gab
  • Ūdens 3 litri
  • Dilles 1 saišķis

Pagatavošana

1 min.
  1. Gurķus , ābolus, sīpolus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, iemaisa sāli ,sinepes, krējumu- atstāj ievilkties.
  2. Nomazgātus (nemizotus) rabarberus rupji sagriež, liek katlā kopā ar jāņogām, ābolu mizām un serdēm. čili piparu . Pārlej ar 3 litriem ūdens, vāra ½ stundu, nokāš, biezumus izmet. Karstā virumā iemaisa cukuru- lai būtu saldskāba garša- atstāj atdzist.
  3. Atdzisušajā virumā iejauc dārzeņu masu, labi samaisa. Novieto ledusskapī uz nakti.
  4. Pirms liek galdā -iemaisa sīki sagrieztas dilles

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas