Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgās peldošās salas vaniļas mērcē

2007. gada 3. augusts
Foto: Depositphotos.com
Pasniedz atdzesētu !!!
Pagatavošana
25 min
1. Olas baltumu ar pusi cukura saputo stingrās putās.
2. Uzkarsē pienu. Ar karoti pikām liek vedošā pienā vienā kārtā un apgrozot izkarsē 3-5min. Pēc tam pikas ar karoti no piena izņem,kārto dziļos deserta šķīvjos.
3. Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, pieliek vanilīnu vai vanilīna cukuru, pievieno pienam, kurā karsēja olas baltumu, maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezē.
4. Vaniļa smērci atdzesē un pārlej pāri olas baltuma salām vai otrādi-vispirms dziļos deserta šķivjos ielej mērci un tajā liek olas baltuma salas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu