Itāļu deserts „Panna cotta” ar zemeņu mērci

4 1
Itāļu deserts „Panna cotta” ar zemeņu mērci
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • Desertam „Panna Cotta”:
  • 500 g saldā krējuma
  • 120 g piena
  • Cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Želatīns
  • Ogu mērcei:
  • 400 g zemeņu
  • Kartupeļu ciete
  • Ūdens
  • Cukurs
  • Piparmētra dekoram
  • Ciedru rieksti pasniegšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. Gatavo ogu mērci. Verdošā ūdenī ar cukuru lej kartupeļu cieti un nedaudz pavāra. Pieliek zemenes un uzvāra - visu sablenderē.
  2. Gatavo krēmu. Katliņā liek saldo krējumu, pienu, cukuru, vaniļas cukuru un maisot uzvāra. Kad maisījums sasniedzis apmēram +75oC, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra.
  3. Nedaudz atdzesē, salej vienreizējos folija trauciņos un liek ledusskapī sastingt.
  4. Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu un ciedru riekstiem.

    Lai labi garšo!
    Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu u...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Diwony 2015. gada 14. jūnijs 22:02
Paula! Noslāņojas deserts tikai tāpēc, ka nav ticis atdzesēts pirms saliešanas trauciņos un ievietošanas ledusskapī.
Elīza 2014. gada 19. novembris 18:22
???Cik ir jāliek klāt cukurs, želantīns vaniļas, cukurs,kartupeļciete un ūdens???
Nezinīte 2013. gada 18. aprīlis 13:04
Cik ilgi jāliek saldētavā kamēr sacietē?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti