Sākums > Receptes > Deserti

Itāļu deserts „Panna cotta” ar zemeņu mērci

2007. gada 16. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
180 min
1. Gatavo ogu mērci. Verdošā ūdenī ar cukuru lej kartupeļu cieti un nedaudz pavāra. Pieliek zemenes un uzvāra - visu sablenderē.
2. Gatavo krēmu. Katliņā liek saldo krējumu, pienu, cukuru, vaniļas cukuru un maisot uzvāra. Kad maisījums sasniedzis apmēram +75oC, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra.
3. Nedaudz atdzesē, salej vienreizējos folija trauciņos un liek ledusskapī sastingt.
4. Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu un ciedru riekstiem.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu