Sākums > Receptes > Uzkodas

Maigais Jāņu siers

2007. gada 29. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Katlā pienu, rūgušpienu, biezpienu kopā vāra, līdz atdalās sūkalas. Masu liek 2kārtīgā marlē, lai notek šķidrums.
2. Otrā traukā izkausē sviestu, pieber ķimenes, sāli, pavāra uz lēnas uguns, maisot, kamēr sviests kļūst brūna.
3. Karstu biezpienu liek traukā, virsū sviestu ar ķimenēm, sakultas olas, kārtīgi maisa karsējot, līdz masa viendabīga.
4. Masu blīvi pilda trauciņos, liek atdzesēt. Atdzisušu sagriež šķēlītēs.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu