Biepiena cepumi
Sastāvdaļas
- 200 g margarīns
- 200 g biezpiens
- 4 ēdam.k. krējums
- 2 olas
- Naža gals sāls
- 0.5 tējk. soda
- 3.5 glāzes milti
- Izkausē margarīnu, pievieno biezpienu, samaisa, tas pievieno krējumu, olas, sāli, sodu. Visu samaisa un beigās pievieno miltus. Mīklu pa daļām rullē, apmēram 4 mm biezu, ar glāzi izspiež ripas apmēram 7 cm diametrā, tad apmērcē vienu ripas pusi ar cukuru(cukuram var pievienot kanēli) saloka ripu uz pusi, tad vēl uz pusi - izveidojas trīsstūrītis. Stūrīti nedaudz ar pirkstiem sakniebj, lai neveras vaļā. Cepumus kliek uz pannas un pārsmērē ar sakultu olu (1 olas dzeltenums+1 ēdk.ūdens).Cep 190 grādos, kamēr zeltaini brūni. Super garšīgi.
2010. gada 19. jūnijs 15:44
Ļoti garšīgi sanāca, jo pievienoju 1/2 glāzi cukura. Ja taisa trijstūrīšus, tad vislabāk, ja ir plāna mīkla, jo malas apdeg, bet vidus nav labi izcepies. Ja šos cepumus var pagatavot 12-gadīga meitene, tad noteikti to varēs izdarīt arī pieaugušais.
Komentāri