Vasaras kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • glāze cukura
  • glāze miltu
  • puslitrs notīrītu jāņogu
  • tējk. vaniļas cukura
  • pusglāze skāba krējuma
  • piciņa sviesta

Pagatavošana

40 min.
  1. Olas saputo ar cukuru un vaniļascukuru. Tad pievieno un iemaisa miltus. Cepamo formu ieziež ar sviestu, ieber jāņogas un pārlej ar mīklu, cep 40 min. 180 grādu t. Kūkas gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, vajadzības gadījumā turpina cept.
  2. Kūku atdzesē, pasniedzot pārlej ar skābo krējumu.
  3. Kūku var ceptr visu vasaru - ar rabarberiem, mellenēm, upenēm, jāņogām, āboliem un brūklenēm.

Komentāri

Sandra Pukjane 2010. gada 8. augusts 14:04
dikti garsho, cepu jau 3sho dienu.. no sakuma ar erkskogam, vakar ar dzervenem, shodien ar aboliem.. un vienkarsa, daudz laika neaiznem, unizmaksas ar nekadas lielas.. :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize