Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spageti zivju mērcē

2006. gada 31. oktobris
Foto: Gita Mārtiņsone
Pagatavošana
60 min
1. Uz sakarsētas pannas uzlejiet olīveļļu.Sakapājiet ķiploka daiviņas un nedaudz apcepiet.Tomātiem uzlej vārošu ūdeni, lai pēc tam varētu noņemt mizu.Sagrieziet notīrītos tomātus kubiņos un lieciet uz pannas pie ķiplokiem.Pāris minūtes ļaujiet visam kopā pacepties.
2. Sagrieziet nelielos gabaliņos kalmārus un zivs fileju un garneles.Uzberiet mērcei sāli un piparus pēc garšas un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu baziliku.Uz lēnas uguns ļaujiet visam pasutināties.
3. Paralēli mērcei izvāriet spageti līdz pusgatavībai (aptuveni 5-6 minūtes).Pēc tam lieciet izvārītos makaronus uz pannas, kur ir mērce.Nedaudz uzlejiet ūdeni, kur iepriekš vārījās makaroni.Pastāvīgi maisot ļaujiet makaroniem kļūt gataviem.Ja nepieciešams, varat vēl pievienot makaronu ūdeni.Gatavos spageti ar zivju mērci apberiet ar pipariem un svaigu baziliku!
Uz augšu