Spageti zivju mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti makaroni
  • 1 mencas fileja (var arī kādu citu zivi, kas garšo)
  • 100 g attīrītu garneļu
  • 100 g kalmāru
  • 3 tomāti (ja garšo var vairāk)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Saišķītis bazilika
  • Olīveļļa
  • Svaigi malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Uz sakarsētas pannas uzlejiet olīveļļu.Sakapājiet ķiploka daiviņas un nedaudz apcepiet.Tomātiem uzlej vārošu ūdeni, lai pēc tam varētu noņemt mizu.Sagrieziet notīrītos tomātus kubiņos un lieciet uz pannas pie ķiplokiem.Pāris minūtes ļaujiet visam kopā pacepties.
  2. Sagrieziet nelielos gabaliņos kalmārus un zivs fileju un garneles.Uzberiet mērcei sāli un piparus pēc garšas un pievienojiet nedaudz sasmalcinātu baziliku.Uz lēnas uguns ļaujiet visam pasutināties.
  3. Paralēli mērcei izvāriet spageti līdz pusgatavībai (aptuveni 5-6 minūtes).Pēc tam lieciet izvārītos makaronus uz pannas, kur ir mērce.Nedaudz uzlejiet ūdeni, kur iepriekš vārījās makaroni.Pastāvīgi maisot ļaujiet makaroniem kļūt gataviem.Ja nepieciešams, varat vēl pievienot makaronu ūdeni.Gatavos spageti ar zivju mērci apberiet ar pipariem un svaigu baziliku!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni