Šokolādes kūka

5 1

Sastāvdaļas

  • Biskvīta mīkla
  • Šokolādes mērce ar muskatriekstu
  • Valrieksti - 10 g
  • Vaniļas saldējums vai putukrējums - 30 g
  • Biskvītam: kakao - 90 g
  • Kviešu milti - 140 g
  • Soda - 18 g
  • Olas - 7 gab
  • Šokolādes skaidiņas - 15 g
  • Margarīns - 150 g
  • Cukurs - nepilna glāze
  • Pildījumam: salds krējums - 170 g
  • Ruma esence - 2 ml
  • Vārīta šokolāde
  • Karamele
  • Vārītai šokolādei: šokolāde "karūna" - 65 g
  • Salds krējums - 105 g
  • Piens - pusglāze
  • Piena šokolāde - 145 g
  • Karamelei: cukurs - 170 g
  • Sviests - 35 g
  • Salds krējums - 175 g
  • Ūdens - 8 g
  • Sīrupam: ruma esence - 1 ml
  • Cukurs - 25 g
  • Ūdens - nepilna glāze
  • Šokolādes mērcei: sviests - 120 g
  • Salds krējums - 60 g
  • Piens - pusglāze
  • Muskatrieksts - 1 g
  • Piena šokolāde - 240 g

Pagatavošana

90 min.
  1. Biskvīts.
  2. Visus produktus samaisa kopā. Mīklu liek formā. Cep 190...200`c t`, 10min. Biskvītu atdzesē un sagriež 3 vienādās plāksnēs.
  3. Karamele.
  4. Ūdenī, nepārtraukti maisot izkausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Nedrīkst būt cukura gabaliņi. Tad pieliek sviestu un labi samaisa kopā ar cukuru. Maisa kamēr iegūst viendabīgu masu. Tad pielej pusi saldo krējumu un maisa līdz viss sajaucās. Pielej atlikušo krējumu, labi samaisa
  5. Un uzvāra. Tad kad pievienots saldais krējums un tas uzvārās, katls tūlīt jāņem nost no plīts.
  6. Sīrups.
  7. Ūdenī izkausē cukuru un uzvāra. Pieliek ruma esenci, samaisa. Atdzesē.
  8. Šokolāde.
  9. Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pielej pienu, saldo krējumu un vāra līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.
  10. Pildījums.
  11. Visus produktus samaisa kopā. Maisa līdz iegūst saldā krējuma konsistences masu.
  12. Šokolādes mērce.
  13. Šokolādi sasmalcina un liek katlā. Pieliek sviestu, pienu, saldo krējumu. Karsē uz lēnas uguns līdz iegūst viendabīgu masu. Pieliek maltu muskatriekstu mērci uzvāra.
  14. Pīrāgs.
  15. Atdzesētu biskvītu sagriež 3 vienādās plāksnēs. Formā ieklāj pergamenta papīru un ieliek vienu biskvīta plāksni. Apsmērē ar sīrupu un uzklāj 400g pildījumu. Uzliek otru biskvīta plāksni, apsmērē ar sīrupu un uzklāj atlikušos 400g pildījumu. Virsū uzliek trešo biskvīta
  16. Plāksni un uzsmērē atlikušo sīrupu. Pīrāgu saformē, liek ledusskapī un ļauj sastingt.

Komentāri

Linda Kozule 2011. gada 27. decembris 17:24
kur liek sokolades merci?
Katrīna 2009. gada 2. decembris 21:12
Ņjam ņjam.. :p :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize