Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tradicionālais angļu pudiņš ar nierēm

2006. gada 16. oktobris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Miltus sajauc ar sāli, pipariem, mīklas irdinātāju un iekapā tajos nieru taukus. Kad tauki sajaukušies ar miltiem, pielej karoti ledus auksta ūdens un turpina ar nazi jaukt mīklu no apakšas uz augšu. Ūdeni pievieno vairākas reizes, līdz mīkla kļūst lipīga. Tad mīcīšanu turpina ar rokām līdz mīkla kļūst elastīga un atlec no bļodas sienām.
2. No mīklas paņem ¼ daļu, pārējo liek cepamformā un izlīdzina, piespiežot visai virsmai. Vistas fileju un nieres sakapā,sajauc ar sagrieztu sīpolu, pārkaisa ar miltiem un liek uz mīklas. Gaļai pārlej ūdeni tā,lai tā gandrīz pilnībā apsegta, tad pārslaka ar Vočesteras mērci, pārkaisa ar sāli un pipariem. No atlikušās mīklas izrullē apli. Ar to apsedz pildījumu. Malas rūpīgi aizspiež. Tad pārklāj folliju, izdurot vidū caurumu, tvaika novadīšanai. Vāra ūdens peldē 5 stundas, pēc vajadzības pielejot ūdeni.
Uz augšu