Ābolu pastila

2006. gada 3. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Iavēlas skābenus ābolus, nomizo, sagriež gabaliņos un sacep.
2. Karsto masu izberž caur sietu.
3. Pievieno cukuru un puto, kamēr masa atdziest.
4. Iecilā saputotus olu baltumus.
5. Plātī ieklāj pergamentu.
6. Ielej ābolu masu ( apmēram 2 cm biezu).
7. Krāsnī žāvē 70 grādu temparatūrā, pēc tam karstumu samazina līdz 40-50 grādiem.
8. Karsē, kamēr masa kļuvusi tumša un plāna.
9. Tad to sarullē un uzglabā celofāna sausā vietā.
10. Pasniedz sagrieztu šķēlītēs.
11. Pastila gabaliņus var izmantot kūku rotājumiem.
Uz augšu