Negatavu bumbieru kompots

5 1

Sastāvdaļas

  • Negatavi bumbieri
  • Uz vienu litru ūdens jāņem
  • 100 -200 g cukurs
  • 1 -2 g citronskābe

Pagatavošana

1 min.
  1. Ja gadās ķibele un jūsu rīcībā nonāk negatavi bumnieri, noderēs šī recepte!
  2. Cietus negatavus un veselus bumbierus saliek iekšā 3 l burkās (burkai jābūt pilnai), tad tos divas reizes pārlej un nolej ar verdošu ūdeni (ļauj kādu brīdi pastāvēt - kamēr ūdens sāk atdzist), trešajā reizē šim ūdenim pievieno cukuru (100-200 g uz litru ūdens) un citronskābi (1-2 g uz litru ūdens), uzvāra un pārlej bumbieriem. Uzreiz aizvāko.
  3. Sanāk garšīgi un kraukšķīgi bumbieri, ko var griezt saldajā ēdienā vai grauzt tāpat.

Komentāri

Edite 2015. gada 6. septembris 20:33
Divas reizes ar verdošu ūdeni apliet bumbierus ir lieki.
Verdošais ūdens maina bumbieru struktūru, tie iegūst mīkstu putrai lidzīgu mīkstumu un brūnu neizskatīgu mizu.
Ja burkā liek zaļus bumbierus un sterilizē lidz 85 grādiem kompotā ir skaistas gaiši zaļas kraukšķīgas šķēlītes, un dzidrs sīrups.
Izcils skaists kompots.
Citronskābes vietā var pievienot aličas, cidonijas vai citrona sulu.
Neviena seno laiku recepte neiesaka apliet augļus ar verdošu ūdeni.
Ineta 2012. gada 23. septembris 08:59
Kolosāla recepte!!!
Es mazliet uzlaboju: pirms sīrupa uzliešanas burkā iemetu 3-5 krustnagliņas bet sīrupu vārot pieliku kanēļa mizas standziņas (pirms liešanas tās izņemu). Tik pat labi sanāk ar lielajiem cietajiem bummbieriem, tikai tie gan ir jāgriež vismaz četrās daļā. Vienreizēji kraukšķīgi un gardi. Pirmajā reizē apēdās ļoti ātri, pat ziemu nesagaidīja, tagad taisu trīs reiz vairāk.
Anda 2009. gada 10. septembris 05:15
Neliku veselus, bet sagrieztus, līdz ar to aplēju tikai divreiz. Viss iznāca tik labi, ka kompota vairs nav. Apēda!:) Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi