Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti ziedkāposti

2006. gada 30. jūlijs
Foto: Tatjana Aleksandrova
Pagatavošana
60 min
1. Kāpostus nomazgā un iemērc vājā sālsūdenī ( 1 ēd.kar. uz 1 l ) 15 min.
2. Pēc tam tos tīrā sālsūdenī 5 min. apvāra. Sadala lielākās vai mazākās rozetītēs.
3. Vājās marinādes sagatavošanai ņem 1 l ūdens, 1 ēd. kar. cukura, 1 ēd.kar. sāls, visu uzvāra, nedaudz atdzesē ( 80 grādi ) un pielej 1 ēd. k. etiķa esences.
4. Sapilda burkās kurās ielikti pipari, krustnagliņas un pārlej ar vājo marinādi, uzliek vāciņu un sterilizē 0,5 l burkas 15 min., 1 l -25 min. pie 90 grādiem. Pēc sterilizēšanas metāla vāciņus tūlīt aizgriež.

Lai labi garšo!
Uz augšu