Marinēti ziedkāposti

5 1

Sastāvdaļas

  • Balti, cieti ziedkāposti
  • Ūdens
  • Sāls
  • Pipari
  • Krustnagliņas
  • Vājā marināde:
  • 1 l ūdens
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. etiķa esences

Pagatavošana

60 min.
  1. Kāpostus nomazgā un iemērc vājā sālsūdenī ( 1 ēd.kar. uz 1 l ) 15 min.
  2. Pēc tam tos tīrā sālsūdenī 5 min. apvāra. Sadala lielākās vai mazākās rozetītēs.
  3. Vājās marinādes sagatavošanai ņem 1 l ūdens, 1 ēd. kar. cukura, 1 ēd.kar. sāls, visu uzvāra, nedaudz atdzesē ( 80 grādi ) un pielej 1 ēd. k. etiķa esences.
  4. Sapilda burkās kurās ielikti pipari, krustnagliņas un pārlej ar vājo marinādi, uzliek vāciņu un sterilizē 0,5 l burkas 15 min., 1 l -25 min. pie 90 grādiem. Pēc sterilizēšanas metāla vāciņus tūlīt aizgriež.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi