Ķiršu kompots

5 1
Ķiršu kompots
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Ķirši
  • Cukura sīrups

Pagatavošana

60 min.
  1. Atlasa tumšus, nebojātus un vienādi gatavus ķiršus.
  2. Nomazgā, notecina ūdeni un blīvi saber burkā.
  3. Karstu, bet ne vārošu cukuru sīrupu ielej burkās uz ķiršiem, atstājot līdz augšai 1,5-2 cm.
  4. Uzliek novārītus vāciņus, iemērcē līdz pleciem ūdenī, kas atrodās lielā traukā un sasildīts līdz 70 - 75 grādu temepratūras un sāk sterilizēt.
  5. Verdošā ūdenī puslitra burkas jātur 10-20 minūtes, 3 l burkas -30-35 minūtes.
  6. Kad burkas izņemtas, noslēdz ar vākiem.
  7. Cukura sīrups:
  8. Uz 6 daļām cukura, 4 daļas ūdens (pēc svara)
  9. ! Litra burkās saies 750 g ķiršu un 320 g sīrupa.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Indra 2016. gada 6. jūlijs 17:42
Pilnīgas muļķības ar to sīrupu sarakstītas. Ķiršu kompotam uz 1 l ūdens liek 500-600 gr. cukura.
aija 2015. gada 1. oktobris 13:07
Vai tad jau daļas nemāk neviens sarēķināt, es domāju ja viena daļa ir 250 g piemēram, tad uz 1Kg=1l ūdens jāliek 1.5 kg cukura
viesis 2013. gada 17. jūlijs 09:56
tā arī nesapratu, kā to sīrupu pagatavot no kaut kādām daļām.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi