Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kaviārs

Kaviārs- cēlies no persiešu vārda khav-jar, kas nozīmē “spēka gabals”. Kaviārs jeb melnie un sarkanie ikri ir ļoti barojošs produkts (270–280 kkal/100 g) un gandrīz bez atlikuma tiek izmantots cilvēka organismā. Nosacīti ir četru grupu kaviārs – storu, lašu, sīkzivju un okeāna zivju kaviārs. Augstvērtīgākie un iecienītākie ir storu jeb melnie un lašu jeb sarkanie ikri, taču uzturā lieto arī foreļu, karpu, zaķzivju, kefaļu, mencu, siļķu, skumbriju, mintaju, līdaku un citu zivju ikrus. Kaviārs ir produkts, kas uzlabo ēstgribu, un to pasniedz mielasta sākumā kā uzkodu. Kaviāru var pasniegt nelielās kristāla vai stikla bļodiņās vai speciālā kaviāra trauciņā.

www.irlaiks.lv

Atpakaļ