Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Chevrette

Chevrette- pirmo reizi kazas siers "Chevrette" parādījās Holandē, Dronrijpas pilsētā 1992.gadā kā vietējā versija franču sieram "Chevrotin". Tas gatavots no pasterizēta kazas piena, tam piemīt visas kazas piena vērtīgās īpašības – minerālvielas, vitamīni, kalcijs un dabisko imunitāti stiprinošais lizocīms, bet atšķirībā no franču versijas, sieram "Chevrette" nepiemīt asā smarža, kas raksturīga lielākajai daļai kazas piena produktu. Siera nobriešanas laiks ir 5 nedēļas, sieram ir koši balta krāsa, viegli pikanta garša un maigs aromāts. Šis siers draudzējas ar sausu baltvīnu, īpaši "Sauvignon Blanc". Šis siers platē iederēsies ne vien krāsas dēļ, bet arī tāpēc, ka garšos arī tiem, kas pret kazas piena produktiem noskaņoti mazliet skeptiski.

www.kurzemes-vards.lv

Atpakaļ