Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķirbju sēklu eļļa

Ķirbju sēklu eļļa- eļļas ķirbja izcelsmes vieta ir Ziemeļamerikas dienvidu daļa un Dienvidamerika. Pasaulē eļļas ķirbi audzē Austrijā, Slovēnijā, Ungārijā, Rumānijā un Ķīnā, taču eļļas spiešana notiek vienīgi Stīrijā. Eļļu iegūst no izžāvētām, samaltām un grauzdētām sēklām. Grauzdēto sēklu eļļai ir tumši sarkana līdz brūna nokrāsa un riekstaina smarža un garša.

Ķirbju sēklu eļļu ieteicams izmantot tikai auksto uzkodu un ēdienu pagatavošanai kā arī salātiem. Vārīti kartupeļi ar ķirbju sēklu eļļu pieder pie delikatešu klāsta. Ar šo eļļu var bagātināt arī sausās brokastis un auzu pārslas.

www.vomfass.lv

Atpakaļ