Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ciedru riekstu eļļa

Ciedru riekstu eļļa- Ciedri sastopami Vidusjūras reģiona ziemeļu daļā, to augstums var sniegties līdz pat 30 metriem. Pilnīgajos olveida čiekuros gatavojas sēklas, kas sasniedzot noteiktu gatavības pakāpi izkrīt ārā no tiem. Eļļas pagatavošanai čiekurus novāc ar rokām un izkaltē saulē, tad ievāc sēklas. No kodoliem iegūst eļļu ar aukstās spiešanas metodi, tā ir ēteriska, aromātiska dzeltenīga eļļa.

Eļļa piemērota auksto uzkodu un ēdienu pagatavošanai, salātu mērču un dārzeņu garšas uzlabošanai. To var lietot arī gatavojot zivju un vēžveidīgo ēdienus.

www.vomfass.lv

Atpakaļ