Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Mandeļu eļļa

Mandeļu eļļa- iegūst no gatavām rūgtās vai saldās šķirnes mandelēm ar aukstās spiešanas metodi. Atšķirība ir tikai amigdalīna daudzumā, kas piedod eļļai rūgto piegaršu. Auksti spiestā eļļa ir tumši dzeltena un tai ir maiga, riekstaina garša un tikai mandeļu eļļai raksturīgā smarža.

Saldo mandeļu eļļu mazāk izmanto ēdienu pagatavošanai, pārsvarā to lieto auksto uzkodu garšas uzlabošanai, kā arī saldo ēdienu, piemēram, mandeļu cepumu, pagatavošanai. Rūgto mandeļu eļļu kā aromātisku līdzekli nelielās devās pievieno liķieru un pārtikas produktu gatavošanas procesā. Lielos daudzumos rūgto mandeļu eļļa var būt bīstama veselībai. Vislabāk mandeļu eļļu izmantot saldo ēdienu pagatavošanai. To var izmantot arī kā cepamo eļļu, tomēr tā būtu lieka izšķērdība šīs eļļas vērtīgā sastāva dēļ.

www.vomfass.lv

Atpakaļ