Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Balzamiko

Balzamiko jeb balzametiķis- ļoti aromātisks, pēc garšas patīkami saldens etiķis, kuru gatavo Itālijā no koncentrētas vīnogu sulas, nogatavinot to mucās, kurās esošajiem sveķiem ir būtiska loma balzametiķa garšas un aromāta izveidē. Labākie ir Modēnas provincē (netālu no Boloņas) ražotie balzametiķi, kuriem ir salikta, satinēta un sulīga garša, ar maiga asuma niansi. Šo etiķi gatavo no nogatavinātas Trebbiano vīnogu sulas, kas pa laikam izturēta dažādu koku mucās. Nogatavojoties etiķis kļūst koncentrētāks, saldāks un blīvāks. Eksportēti tiek trīs līdz divpadsmit gadu veci balzametiķi. Jo vecāks tas ir, jo garša ir intensīvāka un mazāk skāba. Izmanto salātos, mērcēm un marinādēm.

eu.wikipedia.com

Atpakaļ