Rums

Rums- cukurniedru sulas vai cukurniedru melases destilācijas produkts ar alkohola saturu 38-78%, kas noteiktu laiku var tikt izturēts ozolkoka mucās.

White/Light/Silver/Blanca/Blanc – gaišais rums. Šajā kategorijā ietilpst caurspīdīgi, maigi rumi, kuri radīti izmantojot alambic charentais destilācijas iekārtu. Var tikt izturēti līdz 18 mēnešiem. Ruma caurspīdīgums pēc izturēšanas var tikt panākts izmantojot filtrāciju un dzidrināšanas metodes. Galvenokārt šīe rumi veikala plauktos nonāk neizturēti. Golden/Oro/Amber/Paille – zelta rums. Šajā kategorijā ietilpst rumi, kuri tiek izturēti no 1 līdz 2 gadiem. Rezultātā no koksnes dzēriens pārņem zeltītu toni. Ruma krāsas pastiprināšanai var tikt izmantota karamele. Black/Dark/Negro – tumšais rums. Šajā kategorijā ietilpst biezi, aromātiski rumi. Pēc fermentācijas procesa beigām notiek dubulta destilācija, pēc kuras ruma spirts tiek izturēts apdedzinātās ozolkoka mucās vairāk kā 3 gadus. Anejo/Premium Aged/ Rhum Vieux – izturēts jeb vecs rums. Ļoti elitāri rumi, kuri iegūti izmantojot Patent still destilācijas iekārtas. Izturēti ne mazāk kā 6 gadus, taču ļoti reti ilgāk par 12 gadiem. Tiem piemīt izsmalcināta aromāta un garšas buķete un patīkama ilgstoša pēcgarša. Spiced/flavoured – aromatizēti rumi.

Visa veida rumu uzglabājiet pie temperatūras +16 +18 º C. Pieņemtā ruma pasniegšanas deva tīrā veidā ir 20 – 50 ml, atkarībā no ruma vecuma pakāpes. White un Golden Rum - pasniedziet Old Fashion glāzē ar vai bez ledus, vai arī Shot glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt ananāsu, greipfrūtu vai citas citruss augļu sulas, kā arī dažāda veida limonādes. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt augļu, ogu vai dažādu garšvielu liķierīši. Black rumu tīrā veidā pasniedziet Shot glāzītē. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt Cola, kafija, tēja, piens, sarkano ogu sulas. Savukārt alkoholiskie savienojumi varētu būt kafijas, šokolādes vai garšvielu liķieri. Anejo/Premium Aged/ Rhum Vieux rumu pasniedziet Brandy/Snifter glāzē. Kokteiļos šos ruma veidus izmantot nevajag.

www.bar.lv

Atpakaļ