Tekila

Tekila- Meksikāņu dzēriens, kura kvalitāti stingri kontrolē Meksikas likumdošana. Īpaši noteikumi reglamentē, ka tekila ir Zilās Agaves sulas, dubultas destilācijas produkts ar alkohola saturu 38 – 43%, kurš kādu laiku var tikt izturēts ozolkoka mucās vai stikla pudelēs. Blanco/Planta/Silver – šādi nosaukumi tiek piešķirti gaišajām tekilām, kuras netiek izturētas. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt citruss augļu sulas, limonādes, kā arī svaigi spiestas sulas. Alkoholiskie savienojumi varētu būt vermuti, tripl sec, kā arī augļu un ogu liķieri. Gold – zeltīta toņa tekila, kuras krāsa radīta pievienojot karameli. Šī tekila ir parasta. Reposado – (atpūtusies tekila) zeltītais tekilas tonis ir iegūts izturot tekilu ozolkoka mucā 1 – 2 gadus. Šāda veida tekila būs nedaudz aromātiskāka, varbūt nedaudz asāka nekā gaišās tekilas, ar ilgstošāku pēcgaršu. Bezalkoholiskie savienojumi varētu būt citruss augļu sulas, limonādes, kā arī svaigi spiestas sulas. Alkoholiskie savienojumi varētu būt vermuti, tripl sec, kā arī augļu un ogu liķieri. Anejo tekila ir izturēta ne mazāk kā vienu gadu.

Tekilas uzglabāšanas un pasniegšanas temperatūra ir +16 +18 ºC. Tekilu tīrā veidā pasniedziet Shot vai stipro dzērienu glāzītē. Papildus klāt servējiet laimu vai citronu un sāli. Tekilas baudīšanas rituāli ir dažādi. Tradicionāli no sākuma laiza sāli, tad dzer tekilu un pa virsu uzkož citruss augli.

www.bar.lv

Atpakaļ