Liķieris

Liķieris- dzērieni ar alkohola saturu virs 15 %, kuri radīti izmantojot dažādu veidu destilātus, harmoniskā savienojumā ar izejvielu, kura piešķir dzērienam garšu un aromātu, papildinot visu ar cukuru. Dažkārt cukura vietā tiek izmantots medus, karamele vai citi saldinātāji. Lielākā daļa pasaules liķieru satur ne mazāk kā 100 gr. cukura uz 1 litru šķidruma, bet cream liķieri ne mazāk kā 400 gr cukura uz 1litru šķidruma. Gandrīz visi pasaules liķieri ir izteikti diģestīva dzērieni, kurus pasniedz tikai pēc maltītes. Liķieru uzglabāšanas temperatūra ir +16 +18, kā arī atsevišķos gadījumos ja to iesaka izgatavotājs +6 +8. Liķierus tīrā veidā var pasniegt Cordial vai klasiskajā kokteiļu glazē, shot vai stipro dzērienu glāzītē. Liķierus ar ledu var pasniegt old fashion glāzē. Augsti kvalitatīvus liķierus var pasniegt iepriekš minētajos traukos vai arī glāzē, kurā pieņemts pasniegt liķiera alkoholiskās bāzes dzērienu. Piemēram, liķieri, kurš radīts izmantojot konjaku var pasniegt konjaka glāzē.

www.bar.lv

Atpakaļ