Pisco

Pisco- muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola saturu no 35 - 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī dzēriena ražošanā neizmanto vīnogu atlikumus. Destilācija notiek izmantojot tīru vīnogu vīnu. Dzērienu iztur buka un ozolkoka mucās, taču arī pie brendija Pisco pieskaitīt nevar, jo dzēriens tiek pakļauts tikai vienai destilācijai un izturēts mucās tiek pavisam mazu laiku.

Pisco tradicional – uzglabāšanas temperatūra +6 +8 vai +16 +18. Pisco reservado – uzglabāšanas temperatūra +16 +18. Gran Pisco – uzglabāšanas temperatūra +16 +18. Pisco tradicional un Pisco reservado var pasniegt kā aperitīvu vai diģestīvu, long vai short drink kokteiļos, kā arī baudīt tīrā veidā no shot glāzītes vai ar ledu no old fashion glāzes. Gran Pisco - pasniedziet tikai kā diģestīvu konjaka glāzē. Kokteiļos izmantot šī veida dzērienu nebūtu vēlams.

www.bar.lv

Atpakaļ